Mannen borsten

Veilige apparatuur

Gespecialiseerd personeel

Hoogwaardige producten

Gyneacomastie

Gyneacomastie is gekenmerkt door overtollig mannelijk borstweefsel, wat verlegenheid of schaamte veroorzaakt bij mannen van alle leeftijden. Hoewel dit vaak een normaal verschijnsel is, kan gynaecomastie de kwaliteit van het leven van mannen negatief beïnvloeden.

Mannen kunnen zich  ongemakkelijk voelen als ze naar het strand gaan, zwemmen of bij intieme situaties. De behandeling van gynaecomastie kan het lichaamsbeeld en het zelfvertrouwen van mannen verbeteren. Fysiologische gynaecomastie Gynaecomastie is vaak de oorzaak van een hormonale onbalans, wanneer de verhouding van oestrogeen tot testosteron van een man te ver naar de vrouwelijke kant verschuift. Het is een probleem dat ongeveer de helft van alle mannen treft, volgens Cleveland Clinical Journal of Medicine. Echter is het meestal niet bij iedereen zichtbaar. De in de pubertijd ontstane vergroting is meestal kortdurend, maar kan ook meer dan drie jaar blijven bestaan. Op babyleeftijd en in de pubertijd is deze borstklierzwelling bij de man ‘fysiologisch’. Dat wil zeggen dat het niet abnormaal is, maar een normale reactie is van de borstklier op hormonen.

Normaal gesproken verdwijnt het vanzelf en hoeft hier niets aan te gebeuren. Niet fysiologische gynaecomastie Mogelijke andere oorzaken van gynaecomastie: Bijwerkingen van bepaalde medicijnen (anabole-steroiden, prednison en hartmedicijnen); Een reactie op stofwisselingsveranderingen bij een lever- of nierziekte; Een verandering in de productie van hormonen (te weinig productie door de zaadbal of bij stress); Het slikken van hormonen; Hormoonproducerende gezwellen aan de zaadballen of de luchtwegen; Borstkanker; Cannabisgebruik. Pseudo-gynaecomastie Borstvorming bij de man kan zich op meerdere manieren uiten. Dit kan verschillen van een vergrote, uitpuilende tepel tot een ‘vrouwelijke’ borst. Er kan ook sprake zijn van pseudo-gynaecomastie. Dit houdt in dat de borstklier zelf niet afwijkend is, maar dat er ‘borsten’ zijn ontstaan door vetafzettìng.

Als de borstklier niet gezwollen is, maar de zwelling is ontstaan door vetafzetting kan cryolipolyse worden ingezet. Cryolipolyse is een effectieve en veilige methode voor Pseudo-gynaecomastie. Lees hier het onderzoek. CryoSkin Slimming CryoSkin kan worden ingezet voor de behandeling van gynaecomastie, echter dus alleen bij de constatering van Pseudo-gynaecomastie. De reden hiervoor is te wijten aan de samenstelling van de mannelijke borst. De borst is een combinatie van stevig, vezelachtig vet (vergelijkbaar met het gebied van de mannelijk buik), maar het bevat ook veel borstweefsel, wat niet kan worden verwijderd met CryoSkin. Bij twijfel is het raadzaam uw cliënt te verzoeken om advies te vragen bij zijn of haar huisarts of specialist of de behandeling uitgevoerd mag worden. Gaat u wel behandelen, voeg dit document toe aan het intakeformulier.

Meer informatie

Wilt u wat meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in en wij bellen uw op een gelegen moment terug!

Contactformulier

  Openingstijden

  Achterom 1A in Barendrecht
  Maandag - Vrijdag: 10:00 - 17:00
  Weekend en avonden: op afspraak

  Contact

  Telefoon:0621516764
  Email: info@bodycare-improvement.nl